A gastronomía caracterízase por un gran número de platos, revelando unha mezcla de costumes e tradicións españolas e indíxenas.

O alimento base esta constituido polas “tortillas” que, segundo a ocasión, se condimentan con sal, pimenta e cebola, ou cheas con carne molida, asada ou fervida, mezclada con tomates, porotos y ají picante

Nas rúas véndense os “tacos“, as “enchiladas” e as “quesadillas“, que son variacións das tortillas, con rellenos diversos e cubertas con diferentes salsas.

Coas tortillas, os “frijoles“,  ocupan o primeiro posto na comida mexicana, na que aparecen diariamente, poidéndose comer quentes ou fríos.

Dos aztecas, a cociña mexicana herdou o uso das semillas de cacao. O chocolate mexicano, elaborado cun cacao de aroma particularmente forte e aromatizado con especias, conserva aínda hoxe as suas características tradicionais.

Pero hai un detalle, que torna singular á cociña mexicana: a cantidade extraordinaria de especias, herbas aromáticas e salsas, onde os mexicanos dan libre curso a sua fantasía.